KONJEREJSKO DRUŠTVO BARJE

ŽIVI Z VAŠČANI 

 

Zakaj pa ne? Če znamo prirejati razstave konj, vozimo župane,  buče velikanke po Ljubljani, se znamo poveseliti in razgovoriti ob žlahtni kapljici, bomo pa izpeljali tudi to!

 

Prevoz namreč, s konjskimi vpregami povabljenih gostov, bolj ali manj modre krvi na otvoritev gostišča KOLIŠČE , ki nas s svojevrstno gradnjo in lego popelje v čase Jalnovega Ostrorogega Jelena. Nahaja se v vasi Lipe v osrčju Ljubljanskega barja, kjer ima domicil tudi naše Konjerejsko društvo Barje.

 

Lastnica novega lokala in dolgoletna članica društva Darja Strle nas je prijazno povabila k sodelovanju. Njeno povabilo smo z veseljem sprejeli, saj smo vedeli, da nas po naporni »furengi« čaka zabava s hrano, pijačo in rajanjem do jutranjih ur. 

 

In rodilo se je pričakovano jutro. Vse sivo, polno težkih, vodenih oblakov, ki so komaj čakali, da nas polijejo in preizkusijo našo voljo in potrpežljivost. Okoli poldneva formiramo pred Plečnikovo cerkvijo v Črni vasi  povorko kolesljev in konjenikov- zastavonoš. Povabljenih gostov modre krvi res ni bilo veliko, a so bili zapravljivčki  vseeno polno zasedeni.

 

Ko smo krenili, se je zgodilo. Oblaki so se pretrgali in nas kot za stavo namakali vse do cilja. Premočeni do kože smo vztrajali in svojo nalogo v zadovoljstvo vseh udeleženih solidno izpeljali. 

 

Organizatorka prireditve DARJA STRLE me je zaprosila, da se v njenem imenu javno zahvalim članom sekcije vpreg v KD-Barje    Ireni in Jožetu Drašlerju, Petri Kozin, Blažu Golcu, Jožetu Meletu,  Malnarjevemu Radu in Štefanu Bedekoviču, ki  so na svoja pleča prevzeli levji delež prevoza / ne prvič/ in v deževnem in vetrovnem vremenu, premočeni, premraženi s svojimi konjiči prevalili trideset kilometrsko pot.

 

Hvala za vašo požrtvovalnost. 

 

Foto-tekst:  Vojko Erjavec

Ljubljansko barje, 30.nov. 2009.