Poročilo preteklega leta

 

Poročilo delovanja k.d.Barje za leto 2015

 

Kd Barje je  leto 2015 pričelo z rednim občnim zborom.

 

V mesecu aprilu sva se z g. Janežičem, na povabilo prostovoljnega gasilskega društva Studeno in uprave Postojnska jama udeležila odprtje največjega muzeja o krasu na svetu EXPO 2015. V starodobno gasilsko brizgalno iz Franca Jožefa sva vpregla dve kobili SHL pasme in sicer Ibarko in Gabi, kateri sta nalogo opravili z odliko.

 

V aprilu smo se udeležili tudi čistilne akcije, z vpregama smo prepeljali nabrane smeti po Črni vasi na zbirno mesto blizu bivšega sejmišča, kar je zelo odmevalo v medijih, ker je bilo čiščenje ekološko..

 

Prav tako v aprilu smo se zanesljivi člani udeležili praznovanja 50 letnice našega člana g. Milana Debevca in mu vročili spominsko darilo z logotipom našega društva, on pa je pripravil zelo obilno gostijo, pa čeprav ga nam je zagodlo vreme, saj smo nato v maju naredili ponovitev.

 

1.maja smo se člani in članice na povabilo k.d.Krim udeležili jutranje budnice, po občini Ig.

   - v maju smo se nekateri člani udeležili razstave plemenskih žrebcev v sosedni Avstriji.

   - konec maja, se je poročil naš član g. Jožko Vidmar. Z Viktorijo in parom rodovniških kobil je poročni par od              doma do Plečnikove cerkve popeljal, prav tako naš član g. Robert Čož .

 

Julija sva se z g. Čož Robertom udeležila tradicionalnih kasaških dirk SHL pasme na hipodromu v Vrbljenju. Osvojena sta bila dva druga in dva tretja mesta.

 

Avgusta smo se z Anrejem in Tjašo Šimc, ter Aljo Trček udeležili tradicionalnega pohoda domačije Gorc cca. 80 km, v dved dneh. Ta pohod je zaznamoval zadnje uradno srečanje našega prijatelja, župnika g.Primoža Lavtarja.

   - avgusta je naš član g. Matija Žgajnar organiziral piknik pri njemu na ranču, katerega smo se udeležili povabljeni

     člani. (brez konj)

   - v avgustu smo se udeležili strokovne ekskurzije na sejem Agra v Gornjo Radgono.

 

Septembra smo se od komisije ZRKSHLP izbrani iz našega društva udeležili prve državne razstave konj Slovensko hladnokrvne pasme, v Šentjerneju. Povdarim naj, da sta bila osvojena dva četrta mesta med elito omenjene pasme, kar je zelo dober rezultat na dane razmere v konjereji. Osvojile sta jih Olimpija, lastnik Čož Robert v svoji kategoriji in Gabi lastnik osebno, tudi v svoji kategoriji. Na omenjeni razstavi so sodelovale štiri kobile in eno žrebe.

   - 27 septembra smo organizirali tradicionalni blagoslov konj za Plečnikovo cerkvijo v Črni vasi. Prireditev je zelo

    dobro uspela, saj so se udeležili vsi naši člani in članice, ter povabljeni gostje s svojimi konji, kateri so bili zelo

    lepo urejeni, prav tako pa tudi prireditveni prostor.

 

V oktobru sem se kot član upravnega odbora ZRKSHLP, udeležil odkupa plemenskih žrebčkov v letu 2015, naslednji dan pa licenciranja pet letnih žrebcev in testu delovne sposobnosti, katerega se je udeležil tudi Čož Robert s žrebico Piko, ki je test opravila pozitivno.

 

19.decembra smo imeli zaključek sezone in leta v lokalu Kolišče. Ob oddojku je za popestritev večera, poskrbel  g. Danilo Čamernik s svojo harmoniko.

 

V letu 2015 smo od društva  pridobili nove društvene srajce, kape in klobuke katere smo plačali sami.

Poročilo je na grobo povdaril delo v preteklem letu.

 

Hvala

 

Lj.19.02.2016                                                                 

                                                                                                          

 

                                                                                    Predsednik  KD Barje

                                                                                            Marjan Trček